Tatoveringen

“Gutten som måtte fortelle for livet.”

Se bildeserie i flash.

En ung, tatovert mann forteller om sin reise i et fremmed land. Midt i  en vannsklie dras han som en Alice i Eventyrland  inn i en annen verden, begår et simpelt lovbrudd og tas til fange. En saktmodig konge og en høyst uberegnelig fangevokter vil statuere et eksempel og straffe gutten på det strengeste, men gutten begynner, akkurat som Sjerazade i 1001 natt, å fortelle eventyr. Ja, han må fortelle for livet.

Tatoveringen er humoristisk og ledig fortellerteater uten ytre staffasje der kjente fortellinger fra Asbjørnsen og Moe, Æsops fabler inngår i en livlig eventyrblanding i nært og levende samspill med det unge publikum. Med glimt i øyet framstiller skuespilleren tolv ulike karakterer og dyr, inkludert en særdeles glupsk hund. Og det ender godt.

Tatoveringen passer best for dem fra 6-9 år. I skolesammenheng har vi hatt særs gode erfaringer med å spille for 1. – 4. klasse samlet. Forestillingen varer 37 min. og kan utvides med en samtale med skuespilleren i etterkant. Eventuelt også et “praktisk verksted i det å skape egne fortellinger.”  Da Teater Avvik er veldig  opptatt av nærhet og kontakt med publikum er det satt en begrensning på 60 pr forestilling.  Spilleareal:  ca 3 x 4 m.

NB: FORESTILLINGEN ER GODKJENT AV SCENEKUNSTBRUKET, det betyr at den er refusjonsberettiget.

Tatoveringen – for barnehager. Teater Avvik har laget en spesialversjon av forestillingen som passer for dem fra 3 år, slik at den også kan spilles i barnehager. Dette er en forenklet versjon av forestillingen med tre eventyr uten rammehistorien. Eventyrene er  Pannekaka, Gutten og Nordavinden og en Æsopfabel. Varighet 25 min.

Forberedelser. Dersom klassen på forhånd setter seg inn i eventyr som tema, f.eks. ved å lese noen av Æsops fabler eller Asbjørnsen og Moe er det fint, men ikke nødvendig for å ha fullt utbytte av forestillingen.

Teknisk. Begge forestillingene krever minimal sceneplass og teknikk. Vi setter vår ære i å være fleksible.

Teater Avvik stoler på fortellingens kraft. Og publikums medskapende evner.

 

”Vi trenger eventyr. Ikke bare som en underholdende lek, men som en måte å formidle idealer og livsvisdom på. En snarvei til hjerte og forstand. Men hver generasjon må erobre dem på nytt. Fortelle dem om igjen. På sin måte. Holde dem opp mot lyset fra sin egen hverdag.”         Tor Åge Bringsværd.

 

Skuespiller, tekstkonsulent, musikalsk ansv.: Tobias Vik

Manus og regi: Lars Vik

Plakat/program: Anna Andrea Vik Aniksdal

 

CO-PRODUSERT AV GRENLAND FRITEATER

Produsert med støtte av Grenland Friteater, Porsgrunn Kommune, Telemark Fylkeskommune og spenn.no.

En spesiell takk til Grenland Friteater for støtte og oppmuntring.