“Bevegelse er den beste kur mot melankoli.”

 

Teater Avvik tilbyr intensive kurs og undervisning for barn og unge. Vi legger særlig vekt på teaterleker, gjøgling og fysisk aktivitet.

“ALVORLIG TALT, LEK!” – et verksted i bevegelse

En hel skoledag med teaterleker og lystfylte fysiske aktiviteter under ledelse av to engasjerte pedagoger. Hele dagen holder vi på i gymsalen (eller ute i det fri). I alt vi gjør står i bevegelsesglede i sentrum. Elevene får prøve seg i både fysiske leker, teaterøvelser, fridans og sirkustriks. Fokuset er på bevegeleseglede, samarbeid og mestring. Dette er altså ikke for de sports eller teaterinteresserte, men for alle.

Om ønskelig kan verkstedet avsluttes med en liten timinutters framvisning i siste time – for yngre medelever.

Vi ser gjere at en lærer eller to følger hele dagen som fluer på veggen for vi ønsker at  skolens folk  “stjeler” de øvelsene de og elevene liker. Norske barn sitter for mye på baken.

Alvorlig talt, lek! passer spesielt godt for 4. – 5. klassetrinn (men vi har også gjort dette for større barn) , NB: max 30 deltakere pr dag.

Alle kan delta på dette, ingen forkunnskaper nødvendig. Elevene møter i lette klær og innesko og tar med en vannflaske. Og en hatt.

I mars 2013 gjestet vi alle 4.klasser i Bamble med Alvorlig talt, lek! som en testrunde, noe som var veldig moro. Høsten 2013 har vi lengre engasjementer i Larvik og Grimstad, i 2014 gjestet vi Porsgrunn og Bamble – og vi er klar for mer.

En co-produksjon med Grenland Friteater.

 

 

Pedagogene:

Tobias har bred erfaring i å undervise og engasjere barn og unge bl.a. fra Larvik Kulturskole, Lars har lang erfaring med teaterarbeid for og med barn. Minst en av disse pedagogene  (men det vil alltid være to fta Avvik) vil alltid lede Alvorlig talt, lek!  

 

 

FORTELLERI 

I tilknytning til spillinger med Tatoveringen kan vi holde et praktisk verksted i “fortellerkunst”. Dersom tida strekker til kan opplegget utvides med skriftlige oppgaver for de eldste.

Her, en reportasje fra verkstedene vi holdt i Grimstad,  Anna Andrea Vik Aniksdal også var med på laget

Samtlige av våre pedagogiske aktiviteter kan tilpasses brukerne. Ta kontakt for mer info. Vi setter vår ære i å være fleksible.